Известие

Collapse
No announcement yet.

166-156(комби

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ако цялата работа опира до багажа трбва да кажа че:

1. Марея комби е най голямото комби след кратката серия на каппа
    2. Алфа 156 Sport Wagon НЕ Е ФИАТ И Е НАЙ-Малкото италянско комби просто шото не е комби (виж това в червеното)!
    3. Алфа 166 има огромен багажник и ако някой иска да спори с мен (можеби BO) да заповяда с една 156 напълнена не догоре а до антената даже с перални да види как перaлните даже ще перат в багажника на 166
    4. и последно ако имам читава 166 и ми предлагат 156 бих ги сменил ако ми дадът достатъчно пари със 156-цата да мога да си купя още една 166
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
      Туба с нафта ли ве
      Да... 200 вата събира по груби изчисления
      безплатни обяви
      Моята 166

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
        Ако цялата работа опира до багажа трбва да кажа че:

......
        3. Алфа 166 има огромен багажник и ако някой иска да спори с мен (можеби BO) да заповяда с една 156 напълнена не догоре а до антената даже с перални да види как перaлните даже ще перат в багажника на 166
        .........
        Ама огромен успех ти пожелавам
        Имам огромен спомен от преди - 24 часа приблизително.
        Да идвам ли
        Ето от това 2 броя - http://www.cerwinvega.com/VE15F.php
        - Можеш да им разгледаш размера.
        Да ги набутаме в 166-цата и да влезнем 3-ма човека вътре, как ще стане.
        За жалост бяхме със 166-цата и успяхме да набутаме 1 брой и 2-ма човека и на тротоара остана 1бр. и 1 човек
        Естествено имаше идея да ги вържем на покрива с тиксо ама...

А както каза:
        Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
        1. Марея комби е най голямото комби след кратката серия на каппа
        Ето това чудо:
        http://www.megavoice.bg//?page_id=15&record_id=550
        Успя да влезне само в Мареята ми, защото на 156-цата СВ покрива се скосява назад и не му стигнаха около 5-6см да влезне
        Last edited by BO; d.m.y г., 13:16.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
          Единственият плюс е, че се паркира по лесно, все пак е по-малка.
          Това изобщо не е вярно - въпреки че е по-къса с около 30 см, 156 е много по-неманеврена от 166. Диаметъра на завой на 166 е доста по-малък от този на 156. Нали ги имах доскоро и двете - там, където 166 прави обратен завой с едно движение, със 156 трябва да се прави поне една маневра.

Иначе 166 е 100 пъти по-добър автомобил - и като комфорт, и като обезшумяване, за окачването изобщо да не говорим - 166 и до днес е една от колите с най-добра управляемост и почти перфектно поведение на пътя, въпреки че е модел на над 10 години. На практика 166 с ремонтирано окачване се държи на пътя дори по-добре от 159. Ако имаше справедливост, 166 трябваше да струва поне 4 пъти по-скъпо от 156. Абе несравними автомобили са, няма кво да се лъжем. А поддръжката им е приблизително еднакво скъпа.

Аз моята 166 я продадох само заради това, че е много ниска - иначе е превъзходен автомобил.

А за недостатъчния багажник на спалния вагон си има решение - една кутия за багаж на покрива. Монтира се за 5 минути, когато ви потрябва. Щом като аз успях да събера във вагона целия багаж за едномесечна почивка в Гърция с 6-месечно бебе (кошара, бебешко креватче, количка, столче за хранене, памперси, храни, дори микровълнова печка) плюс нашия багаж, начи има решение. При това кутията не е от най-големите - около 350 литра е.

Има и по-големи кутии - на Жипа купих най-голямата на Neumann - почти 600 литра - тоя ковчег нема напълване, вервай ми. И не е проблем да се монтира и на 156.

Last edited by pinko; d.m.y г., 14:21.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

който иска аграрно комби да си купи Стило комби

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
              Aко те блазни думата "комби" е хубаво да знаеш, че 156 събира по-малко багаж от 156 седан, която събира доста по-малко багаж от 166.
              Интериорно 156 е в пъти по-зле от 166, не е така добре обезшумена и естествено отстъпва много в екстрите. Като пътно поведение е по-зле, но окачването на 156 е и по-слабо. Поддръжката на 156 също не е по-евтина от тази на 166. Единственият плюс е, че се паркира по лесно, все пак е по-малка.
              колега тук за доста работи бъркаш
              Първо 156 е къде къде по стабилна-личен опит
              Второ 156 е с по евтина подръжка -личен опит
              трето 156 е по-НЕманеврена от 166 следователно и по трудна за паркиране а разликата в размера им не е кой знае каква
              156 1,9JTD 2000

Comment

Първоначално публикувано от borislav82 Покажи съобщение
                Не знам какво имаш предвид под личен опит, но аз съм имал и двете коли по над две години, навъртял съм им десетки хиляди километри, карал съм ги и двете на писта, и то в състезателно темпо - и мога да се уверя, че 156 ИЗОБЩО не може да се сравнява със 166 и като стабилност, и като управляемост, и като предвидими реакции в граничен режим, и като точност и информативност на кормилното управление - абе ако след 166 на пистата в Серес се качиш на 156, ще ти се стори, че си се качил на некой Сутиен.

Пробвал съм да взимам едни и същи завои и със 156, и със 166 - големия кораб позволява много по-високи скорости и при това лежи на пътя много по-уверено и без да помръдне - докато 156 почва да се дестабилизира много по-рано и е по-трудно предвидима като реакции.

Някъде имах и снимки на 156-цата ми от Серес, ама не можах да ги намеря

Цената на обслужването е приблизително еднаква - вервай ми, и в двете Алфи съм налял доста пари и цените почти не се различават - ако знаеш какво да купуваш и откъде.
                Volvo XC90 D5 '06
                Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                  Ама огромен успех ти пожелавам
                  Имам огромен спомен от преди - 24 часа приблизително.
                  Да идвам ли
                  Ето от това 2 броя - http://www.cerwinvega.com/VE15F.php
                  - Можеш да им разгледаш размера.
                  Да ги набутаме в 166-цата и да влезнем 3-ма човека вътре, как ще стане.
                  За жалост бяхме със 166-цата и успяхме да набутаме 1 брой и 2-ма човека и на тротоара остана 1бр. и 1 човек
                  Естествено имаше идея да ги вържем на покрива с тиксо ама...

А както каза:

Ето това чудо:
                  http://www.megavoice.bg//?page_id=15&record_id=550
                  Успя да влезне само в Мареята ми, защото на 156-цата СВ покрива се скосява назад и не му стигнаха около 5-6см да влезне
                  А кой ти казва че алфа 166 е баничарка тя си е семеен седан и то най-високия клас от ботуша Не познавам нормален човек който да си качи пералнята или две колони за дискотека в колата и да отиде на почивка с двете си деца
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Колега не съм чел полвината колеги какво са писали за тази тема,но ще
                    ти кажа че,аз имах аудиА4 комбии,за което не съм така доволен както Алфа 166 като багажник,двигател,варвене i комфорт.Алфата е всичко от което имаш нужда.Това ми е мнението,вземи Alfa 166JTD и ще си рахат и мн доволен

Comment

Първоначално публикувано от borislav82 Покажи съобщение
                      колега тук за доста работи бъркаш
                      трето 156 е по-НЕманеврена от 166 следователно и по трудна за паркиране а разликата в размера им не е кой знае каква
                      По скоро ти бъркаш. Незнам какъв ти е опита, но потдръжката освен в задното окачване разлика няма.
                      Разликата в стабилността Пинко по на горе ти е писал, но и аз да кажа 156 е най нестабилната Алфа от последните години, добре че слагат ВДЦ че иначе е смях. Между другото SW-то е по стабилно, но е на светлинни години от 166. Въпроса е че много от 66-ците нямат реглаж и от там идват проблемите.

Comment

[QUOTE=gigi;617150]
                        но потдръжката освен в задното окачване разлика няма.
                        С едни полиуретанови тампони за ~400 лева задното окачване на 166 става перфектно и ... вечно - проверено е.

добре че слагат ВДЦ че иначе е смях.
                        Слагат, ама чак след 2002 г. (вътрешния фейслифт).

Мнооо ме е яд, че я продадох тая кола, ама мнооо ми беше ниска баси
                        Volvo XC90 D5 '06
                        Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Колегата щом има конкретна оферта за SW-то , най-добре да го огледа и да види дали отговаря на нуждите му . Аз не бих сменил 166цата ако е читава

"Застреляхте" ме с това , че поддръжката им е приблизително еднаква Та какво излиза - който иска по-висока кола и CD с mp3 си взема 156 , другите 166
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                          Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                          Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
                            "Застреляхте" ме с това , че поддръжката им е приблизително еднаква Та какво излиза - който иска по-висока кола и CD с mp3 си взема 156 , другите 166
                            Е ти к'во искаш
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
                              Е ти к'во искаш
                              Влече ме 166 , разума казва 156 То Алфа и разум малко несравними
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                              Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                              Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Приятел поддържа 166, аз 156, еми той плаща за същите части и марки повече. Вс и е по-скъпо. Отделно тая муцунка отпред с тея фарове на 166 е кофти нещо. 166 е за семейство и деца просто. За стабилността 166 сток е по стабилна от сток 156, но аз съм с спортно окачване изцяло и гуми 214/45 и да ви кажа нещата се наклониха в моя полза. Незнам що ги сравнявате двата автомобила, като са си в различен клас. Едното си е лимузина, другото си е спортен седан за мен.
                                Вземаш тая която е в по-добре състояние и това е.
                                Пинко: Имал си уникални джанти на 166-цата, и това окачване, мн добре. Гумата мн ниска ми се струва на снмиките на 40 ли е била? евала за поддържаната кола.
                                Last edited by rusiq86; d.m.y г., 00:47.
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X